Pink Panda's FotoPage

By: Pink Panda

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-Jun-2009 11:25 Email | Share | | Bookmark
AKu...yg BZ (heheh)

lawa tak kepala butaks ku
mr turt & me...wonderpet
nyum..sedapnye
View all 14 photos...
Dah lama benar aku tak update FP ni. aku prefer FP dari FB tapi tulah takde masa nak kejar semua sekali. Kerja tak putus2 kat ofis, lagi pulak nak pindah building ni. Ape-ape pun korang view ajelah ape yang aku nak share kat sini kali ni....anak aku!


Thursday, 2-Oct-2008 09:47 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya...Hari Yang Mulia..Penuh Bererti Kepada Kita.....

Assalamualaikum. Bertemu lagi kita kali ini setelah sekian lama FP ni tak diupdate. Sibuk lah nk melayan dunia cyber nie, mana nk kejar FS, FB, blog aku kat FS lagi. isk isk isk. Ini pun aku baru-baru belajar edit pic guna photobucket. Nampak cam ok lagi dari Picasa la. So mcm mana puasa tahun ini? Semua puasa penuh? Hehehe untuk kaum Hawa memang diketahui lah aral melintang sebulan sekali tu tapi untuk kaum Adam jangan mengada-ngada nak cari alasan untuk ponteng pose. Aku...? Alhamdulillah tahun ini puasa aku penuh. Insya-allah yang dalam perut ni budak baik ....tak banyak ragam, tapinya time 7 bulan ni dia tengah aktif so sekejap terbonjol sana, kejap terpusing ke bawah. Tahan ajelah labu
Oklah photo kali ini takde apa pun...just pic rendang ayam yg aku masak untuk kali pertama dalam hidupku dan juga perkara-perkara yang berkaitan dengan Hari Raya aku. So enjoy the pic. Since Raya belum abis maybe entry ni photo nya akan bertambah dari masa ke semasa. Jadi dikesempatan ini saya dan suami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin kepada semua yang mengenali kami.
p/s: Maaf ye kalau tulisan kat photo terlalu kecil..baru belajar nk edit









Beraya DI Rumah Sahabat
Pada hari Sabtu (Raya ke-empat) aku sempat lah beraya kat rumah Member lama aku. Dia rajin menjemput kitaorg so kami pun dtg le dgn perut yg kosong..sedia untuk dijamu dengan nasi ayam ciptaan Cik Puan Raja kita



Antara jemputan yg aku tahu hadir adelah Ida & Husbandnye
..
juga Achu & family .
Hehehe tuan rumah takut makanan tak cukup, alhamdulillah okey aje. Nasi ayamnye lazat..amat sesuei utk dimakan pada hari raya. HEHEHE Bersama ini aku sertakan juga pic2 yg aku sempat amik di rumah Raja...


Aku, Achu & Raja...


Ida & Hubby tgh melantak...


Aku & Suami sdg berposing...


Tak ketinggalan keluarga tuan rumah dan anak mereka yg sedang agak aktif membesar.

Pada petang tu jugak aku & suami beredar pulang ke Kuala Lumpur. Dalam perjalanan pulang kami singgah di Teluk Intan. Ada member Zul pesan udang galah. So kitaorg singgah untuk membeli le....

Untuk kengkawan yg berminat nk pegi beli udang galah tu dipersilakan...
Venue: bawah pokok tepi sungai, di Jalan Mahkamah, simpang setentang dgn simpang HSBC bank.

Ini adelah photo stok udang yg masih ade..

Kitaorg beli sekilo lebih, tapi utk orglah. Kami punye malehlah nk beli. Sampai KL laki aku kena demam selsema ...sian dia

Time tu mcm2 dia nk makan tapi malangnye org baru lepas raya so mana ade kedai bukak...nk harap aku masak makanan yg dia teringin tu exotic sgt. Tak termampu aku nk masak
Takpelah darling nanti kita pi cari food yg awk teringin tu next week yea. Ok lah kengkawan semoga kita ketemu lagi di waktu yg lain..buh bye.


Sunday, 6-Jul-2008 14:19 Email | Share | | Bookmark
Apo..

aku & dia...selamanya
koleksi pic kenangan family aku
teringin ke cikabang? tak pe...on the way...TUNGGU..
View all 9 photos...
Aku dah lama tak update FP nie. actually tak tahu apa yg nk ditulis. Nk load pic pun takde ape pic yg menarik. Last2 iniajelah yg aku bleh loadkan....antaranya pic laki aku dgn fesyen lepas bekam, meja kerja aku dgn toys frm KFC (doraemon & nobita) dan jugak beberapa pic yg ntah ape2 aku loadkan jugak. Selamat meninjau-ninjau.


Wednesday, 27-Feb-2008 15:46 Email | Share | | Bookmark
Honeymoon 2008 - Langkawi

Tut..tut...posing dlm tren sebelum bertolak.
Petang kat tjg rhu
Bestnye...
View all 32 photos...
Alhamdulillah, aku dah pun balik ke KL frm Honeymoon lastweek (17 Feb - 22 Feb 2008) . Trip frm KL Sentral - Arau by train, pengalaman yg menarik walaupun tripnya memakan masa yg panjang around 12 hrs. Dengan kebijaksanaan yg ada aku book gerabak yg ade katil tu...so idak le sakit tulang belakang. Nasib baik aku dah ada pengalaman trip yg sama sebelum ni bersama-sama sahabat2 ku Kiah & Iena, so kiranya aku terror lah sikit dari husband ku sewaktu trip tersebut . Sampai kat Arau breakfast dulu kat stesen keretapi pas tu gerak ke Kuala Perlis untuk naik feri ke Langkawi. Sampai Langkawi dlm kul 11 lebih.
Untuk first 2 nite kami bermalam kat apartment bank di Sri Lagenda, Kuah. Next 2 nite kami bermalam di Malibest Resort,Pantai Chenang. Kami berjalan le sikit-sikit. Pi Taman Buaya, mandi kat telaga 7, pi naik cable car, berjalan kat Telaga Harbour. Sempat gak merasa berurut aromaterapi kat satu kedai urut tepi pantai chenang. Kami berurut berdua, urutannya seluruh badan 40min = RM69/ person . Takpelah demi nak merasa kena urut bayar ajelah. Padahnya...badan aku sakit-sakit dekat seminggu (itulah org sibuk-sibuk nak berurut, aku pun sama).
Shopping pun tak banyak juz pi beli coklat untuk tekak sendiri. Minayk gamat ngan balm tu memang dah kewajipan utk dibeli kalo pi langkawi. Balik on 22nd kami naik fireflyz frm langkawi ke subang airport. Trip around 1 hr, first time naik fokker rasa kecut perut gak time landing tu. Ok gak ler naik fokker sebab dia terbang rendah so mmg boleh nampak view kat bawah dgn jelas sekali.
Overall trip ini memang best especially chalet yg kami dapat kat chenang tu. rasanya memang nak kena pegi lagi!! Boleh lah ye sayang ku....


Thursday, 7-Feb-2008 04:35 Email | Share | | Bookmark
Menghitung hari....

hm...hari ni adalah hari terakhir aku bergelar Cik...kalo kat oversea dah buat bachelor party dah. Tapi disebabkan aku ni anak melayu yang penuh dengan sifat2 wanita melayu terakhir so pun cuma menghabiskan masa dengan duk terperap kat rumah opah aku (sian gak kat mak aku kat rumah, sure dia tengah terkontang kanting menyiapkan agar2 utk dessert esok petang, tapi nak buat mcm mana aku tak boleh nak tolong--tak pelah mak apa2 pun g-ah sayang mak sangat2. Maklah mak paling best in the world, aku tahu mak sedih gak bila aku nak kawin ni. Byk kali gak dia sebut2 tapi nak buat mcm mana takkan aku nak cancel kut sebab aku sedih tgk mak.).
Semalam aku dah pun berinai kaki dan tangan. Hmmm lenguh rasanya, tak pernah aku inai kaki tangan sekaligus. Bila dah siap dekat2 dua jam duk macam patung aku pun mula rimas. Hmmh habis dinding umah terpalit ngan inai sebab aku dah mula naik angin . Siang ni patutnya aku berinai lagi, tapi aku tengah malas. Malam kang nak kena berinai lagi.....bosannya.
Pelamin dah pasang dua hari lepas, bilik pengantin dgn hantaran pun dah siap. Malam karang ade meeting dgn whole family utk perkara esok dan lusa.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net